Събития

Предаване на БНТ: Денят започва, 09.02.2021

АЛПИНИЗМЪТ КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ

Това, което не успявам да кажа в интервюто (поради ограниченото време) може да се прочете в публикацията в блога ми под заглавие: „Кое ни мотивира?“. По долу прилагам линк към интервюто в сутрешния блок на БНТ.

https://bnt.bg/news/alpinizmat-kato-nachin-na-zhivot-v290000-291868news.html

 

 

 

ХИПНОЗАТА КАТО ФЕНОМЕН

Принципи и същност на Ериксоновата терапия

Хипнозата като древна мистична комета, преминаваща през пластовете на цивилизацията. Възвеличавана и заклеймявана. Универсален (мета) ключ за придвижване във времето или поредната заблуда на човешкото съзнание. Прозорец към отминали съдби, свидетел на безброй прераждания. Бленувана фантазия или безскрупулна реалност…
На 14.05.17. в хотел „Анел” приключи тренингът „Принципи и същност на Ериксоновата терапия.” Ефирна, нежна, деликатна и едновременно бурна, поразяваща, помитаща беше срещата с д-р Консуело Касула – президент на ЕSH (Европейско Общество по Хипноза). Със завладяваща енергия, както физическа така и емоционална, тази прекрасна жена ни представи една брилянтна концепция за терапевтична работа. Всички присъстващи останахме удивени и очаровани от това, как феномените на хипнозата могат да се вплетат в съвременните академични познания за човешката психика. Критиката тук на определени модалности е безсилна пред представените случаи. Аз бях там. С огромна благодарност към организаторите на събитието!